Molecula de dabigatran etexilat a fost aprobata de FDA

Un nou anticoagulant a fost aprobat in Statele Unite ale Americii. Este vorba despre Pradaxa sau dabigatran etexilat, un tratament pentru reducerea riscului de accident vascular cerebral la pacientii cu fibrilatie atriala non-valvulara. Produsul, dezvoltat de catre compania farmaceutica Boehringer Ingelheim, este primul nou anticoagulant aprobat de FDA dupa mai bine de 50 de ani.

“Aceasta prima aprobare a Pradaxa in SUA marcheaza o noua etapa in preventia accidentului vascular cerebral in fibrilatia atriala. Este un moment important in istoria de 125 de ani a Boehringer Ingelheim si ilustreaza foarte bine viziunea Boehringer Ingelheim, aceea de a furniza valoare prin inovatie, anume progres intr-un sector medical cu nevoi medicale acute. Noul tratament va imbunatati viata a numerosi pacienti, iar prin prevenirea accidentului vascular cerebral multi nu vor mai avea de suferit. Estimam ca dabigatran etexilat va fi disponibil in urmatoarele luni pacientilor cu fibrilatie atriala din mai multe tari, la nivel international”, a declarat prof. Andreas Barner, responsabil pentru Divizia Cercetare-Dezvoltare si Medicina si presedintele Consiliului Director din cadrul companiei farmaceutice.

Expertii FDA au dat unda verde medicamentului, bazandu-se pe rezultatele studiului RE-LY. Rezultatele demonstreaza ca dabigatran etexilat 150 mg bid asigura o reducere cu 35% mai mare a riscului de AVC si de embolie sistemica comparativ cu warfarina, tratamentul standard folosit timp indelungat. El reduce semnificativ sangerarile cu risc letal si pe cele intracraniene si nu necesita monitorizare de rutina sau ajustarea dozelor.

Sursa: PaginaFarmacistilor.ro, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Molecula de dabigatran etexilat a fost aprobata de FDA”

  1. Daniela A spus:

    Pradaxa este compensat?

  2. Ghidcabinet.ro A spus:

    Buna ziua,
    Din pacate medicamentul Pradaxa (dabigatran etexilat) nu este unul compensat, insa compania producatoare a acestuia, Boehringer Ingelheim, desfasoara in momentul de fata o campanie prin intermediul careia ofera discount-uri substantiale farmaciilor care achizitioneaza medicamentul. De cele mai multe ori, farmaciile transfera acest discount catre pacienti, pentru a suplini faptul ca medicamentul nu este unul compensat. Va sfatuim sa mergeti direct la farmacie si sa intrebati despre discounturile pe care le are farmacia la achizitionarea medicamentului si daca puteti beneficia si dumneavoastra de acestea. Va dorim multa sanatate!

Lasa un raspuns