Mai multe spitale din Cluj, amendate pentru nereguli in prevenirea incendiilor

Cateva spitale clujene au fost amendate cu 13.500 de lei din cauza neregulilor gasite in ceea ce priveste prevenirea incendiilor. Verificarile au fost efectuate de o echipa de inspectori de la Directia de Sanatate Publica si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Cluj. In raportul prezentat la sedinta de Colegiul Prefectural se precizeaza ca au fost verificate 18 spitale si s-au dat opt amenzi.

“Au fost verificate opt spitale clinice, sase spitale municipale si orasenesti, trei institute medicale si un centru de sanatate. Au fost aplicate 13 sanctiuni, din care cinci avertismente si opt amenzi contraventionale”, se arata in informarea prezentata de seful ISU Cluj, generalul Vasile Somlea.

Potrivit acestuia, cele mai frecvente nereguli au fost acelea ca in spitale nu erau iluminate caile de evacuare si nu existau detectoare de fum. De asemenea, in spitale au fost montate usi cu sistem electronic de inchidere, care nu au si un sistem de alarmare in caz de incendiu, blocandu-se astfel evacuarea persoanelor. O alta problema semnalata este aceea ca in curtile spitalelor sunt atat de multe masini, incat este blocat accesul masinilor de interventie.

Sursa: Cronica Romana, Foto: Metropotam.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns