Lupuleasa: Reducerea adaosului comercial pentru medicamente incurajeaza comertul paralel

Ultimul proiect de lege al Ministerului Sanatatii care presupune reducerea adaosului comercial al farmaciilor la 1,5% pentru medicamentele cuprinse in lista C2 este considerat de Dumitru Lupuleasa, presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania (CFR), ca fiind o masura care nu face decat sa incurajeze comertul paralel.

“Comertul pararel functioneaza in felul urmator: se vor importa medicamente la preturi mai mici in Romania, in conditiile in care adaosul comercial al farmaciilor este de doar 1,5%, si se vor exporta in alte state la preturi mai competitive. In aceste conditii, pacientii romani se pot afla in situatia de a nu avea la un moment dat un anumit medicament pe piata, acesta fiind vandut pe pietele externe”, a explicat Lupuleasa mecanismul comertului paralel pe piata europeana si internationala a medicamentelor.

Referitor la situatia prin care trece sistemul farmaceutic romanesc, Lupuleasa a declarat: “Sistemul farmaceutic din Romania este supus in prezent unor mutatii. Se pare ca de cate ori facem un pas inainte, facem doi inapoi. Ma refer la sistemul de compensare a medicamentelor.” Dumitru Lupuleasa a fost prezent la Pharma Forum, eveniment desfasurat in perioada 7-8 octombrie, in Bucuresti.

Sursa: GhidCabinet.ro, Foto: Radicalonline.info.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns