Liftul SJU Deva pune in pericol viata cadrelor medicale

Liftul Spitalului Judetean de Urgenta Deva pune in pericol viata cadrelor medicale care lucreaza in cadrul unitatii. Singurul ascensor care face legatura intre saloane si sectia de radiologie situata la subsol nu a fost reparat niciodata in cei 25 de ani de cand a fost dat in folosinta. Pacientii si cadrele medicale se urca in lift cu frica, dar nu au incotro. Sanse ca ascensorul sa fie reparat nu sunt: ar costa prea mult.

Potrivit specialistilor, functionarea acestui lift ar trebui oprita. Situatie in care bolnavii care nu se pot deplasa si care sunt transportati doar cu targile sau carucioarele vor putea fi mutati de la o sectie la alta doar in bratele brancardierilor.

In plus, in fiecare zi exista riscul unei tragedii pentru pacientii si personalul spitalului care foloseste acest ascensor. De 25 de ani de cand a fost montat, liftul nu a fost niciodata reparat. Chiar daca mecanicul a avertizat ca motorul se poate opri oricand, conducerea spitalului nu are fondurile necesare pentru reparatii. Mai mult decat atat, nici nu se mai fabrica piese de schimb pentru acest model.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Adevarul.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns