Fondurile structurale ar putea fi absorbite mai rapid cu ajutorul actorilor din mediul privat

Rolul mediului privat pentru absorbtia rapida a fondurilor structurale in sanatate este unul extrem de important. Uniunea Europeana pune accent deosebit pe eficienta in absorbtia de fonduri structurale, iar sectorul privat are un aport considerabil in acest sens, se arata intr-un comunicat de presa.

In Uniunea Europeana, sectorul sanatatii nu este doar o componenta a politicii sociale, ci si un contribuitor important la cresterea economica. In fata oportunitatilor oferite de UE, si in Romania este nevoie de o schimbare radicala reala in ce priveste rolul sistemului de sanatate. Sanatatea trebuie sa fie privita ca un domeniu al investitiei in bunastarea generala si in bunul mers al societatii. In aceasta privinta rolul fondurilor structurale dedicate businessurilor este unul extrem de important.

Profesorul Vasile Puscas, fost negociator sef cu Uniunea Europeana, crede ca “este inacceptabil ca, in Romania zilelor noastre, sa se mai afirme ca nu sunt bani pentru sanatate cand, printr-o politica rationala a sanatatii s-ar putea adauga la investitiile din bugetul public si cele private si, bineinteles, fondurile europene”. Pentru aceasta ar fi necesara aplicarea unei strategii pe termen lung care sa aiba suficienta credibilitate pentru a incuraja si mai mult investitiile private.

Totodata, considera fostul negociator sef cu Uniunea Europeana, “investitorii privati ar trebui sa fie mai insistent atrasi sa-si conceapa proiectele convergente obiectivelor finantate prin fondurile europene, intrucat spiritul lor antreprenorial ar contribui si la o mai rapida absorbtie a acestora, dar, mai ales, la cresterea eficientei si calitatii serviciilor de sanatate pentru cetateni”.

Subiectul va fi dezbatut indeaproape in cadrul conferintei organizate de Tarus Media in 28 octombrie 2010, la Howard Johnson . “Cum accesam si investim banii obtinuti din fonduri structurale in sanatate? Oportunitati & bune practici” reuneste experti din tara si din Uniunea Europeana.

Mai multe detalii pe www.tarusmedia.ro.

Sursa: Tarus Media, Foto: Capital.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns