Executivul vrea sa taie din nou din banii persoanelor cu handicap

Guvernul lucreaza in prezent la un proiect de ordonanta de urgenta care vizeaza noi taieri si abrogari de drepturi acordate unor categorii de persoane. Vizati de noile taieri sunt batranii si persoanele cu handicap, potrivit dacoumentului, intrat in posesia Jurnalului National.

Astfel, Guvernul intentioneaza sa taie indemnizatiile primite de persoanele cu handicap si sa le inlocuiasca cu sume fixe mai mici. Masurile ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2011, urmand ca si indemnizatiile acordate persoanelor care ingrijesc oameni cu handicap sa fie reduse.

Conform proiectului, asistentul persoanei cu handicap va primi doar 50% din salariul net al unui asistent social debutant cu studii medii si este obligat sa ingrijeasca doua persoane cu handicap. Daca nu poate ingriji doua persoane cu handicap din cauza ca are in grija o singura persoana cu handicap sever, va primi doar jumatate din suma.

Ordonanta de urgenta prevede abrogarea unor texte de lege care acordau ajutoare sociale pentru veteranii de razboi si pentru persoanele persecutate politic in regimul comunist. Astfel, sunt in pericol de a fi eliminate scutirea de la plata abonamentului telefonic si de la plata abonamentului radio-tv pentru veteranii de razboi, iar persecutatii politic pierd, pe langa toate acestea, si dreptul la gratuitate pe transportul in comun dar si la CFR.

Sursa: Jurnalul National, Foto: Mediafax.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns