Doua noi molecule ar putea prelungi viata bolnavilor de cancer pulmonar

Asocierea dintre medicamentele Tarceva si MetMAb in tratamentul bolnavilor de cancer bronho-pulmonar prelungeste durata de viata a acestora. Cel putin asa arata un studiu prezentat la Congresul Societatii Europene de Oncologie Medicala 2010.

“Cancerul bronho-pulmonar ramane o arie cu nevoi medicale neacoperite inca, iar datele noastre despre MetMAb reprezinta un exemplu despre modul in care o abordare personalizata, tintita, poate ajuta la imbunatatirea rezultatelor pentru aceasta boala dificil de tratat”, potrivit dr. Richard Scheller, director al Genentech Research and Early Development in cadrul companiei Roche.

Rezultatele preliminare ale cercetarii de faza II arata ca, o combinatie de MetMAb (un anticorp monovalent unic) si Tarceva (erlotinib) a dublat aproape perioada de supravietuire fara progresia bolii in cazul pacientilor cu cancer bronho-pulmonar nonmicrocelular, in comparatie cu placebo asociat cu Tarceva. Astfel, s-a constatat ca media de supravietuire, fara ca boala sa progreseze, a crescut de la 6,4 saptamani la 12,4 saptamani.

Sursa: PaginaFarmacistilor.ro, Foto: Clicksanatate.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns