Doi furnizori de echipamente medicale contesta o licitatie a MS

Doua companii care au participat la o licitatie a Ministerului Sanatatii si a Bancii Mondiale privind achizitionarea unor aparate medicale contesta aceasta licitatie precizand ca toate ofertele depuse au fost egale, diferenta fiind reprezentata doar de pretul de achitionare al aparatelor, potrivit Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale.

Presedintele Asociatiei, Mihnea Ioan Grecu, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca pentru aceasta licitatie au depus oferte patru companii, doua din Romania si doua din Olanda, iar firma aleasa a avut pretul cel mai mare, respectiv de 4.995.900 de dolari. “Salturile de la o oferta la alta sunt considerabile. In contextul subfinantarii sistemului sanitar, aceasta decizie ingreuneaza grav procesul de reforma in sistemul sanitar”, a spus acesta adaugand ca desi sumele nu sunt foarte mari, in contextul lipsei bugetelor pentru aparatura medicala acestea sunt importante.

“Cunoastem foarte bine piata, nu exista nicio diferenta intre produse care ar justifica o asemenea diferenta de pret”, a mai afirmat Grecu, explicand ca cele patru oferte sunt sensibil egale din punct de vedere al calitatii. De asemenea, acesta a mai explicat ca firmele participante la licitatie trebuie sa intruneasca anumite conditii si nu se trece la analiza aparatelor daca firma nu este eligibila.

Sursa: Curierul National, Foto: Mediafax.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 1.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns