Doar CMR poate ridica dreptul de libera practica al medicilor care semneaza dosare ilegale de pensii

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania sustine ca dreptul de libera practica al medicilor care semneaza fara justificare dosare de pensionare pe caz de boala poate fi ridicat doar de CMR, adaugand ca nicio alta autoritate nu are acest drept.

Reactia vine ca urmare a unei sedinte de Guvern in care s-a stabilit ca medicii care vor semna dosare de pensionare pe caz de boala in cazul carora se constata insa ulterior ca sunt incheiate fara justificare vor ramane fara drept de libera practica.

“Atestatul pentru exercitarea functiei de medic expert este un document distinct, eliberat de Consiliul Superior de Expertiza Medicala pentru medicii care fac parte din comisiile care judeca dosarele de pensionare pe caz de boala”, a explicat Oana Grigore, purtatorul de cuvant al MS.

Aceasta a precizat ca in nicio forma a proiectului de HG nu s-a discutat despre atestatul de libera practica, ce este eliberat de Colegiul Medicilor din Romania.

“Dosarele vor fi inaintate Colegiului Medicilor, pentru ca doar noi ne putem pronunta asupra dreptului de libera practica. Nicio alta institutie nu are acest drept. Am inteles ca cei de la Guvern ar fi revenit, iar in hotararea Executivului se precizeaza clar acest lucru. In orice caz, daca Guvernul spune ca pamantul trebuie sa fie plat, asta nu inseamna ca asa va si fi”, a precizat prof. dr. Vasile Astarastoae.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Romania Libera.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns