Cseke Attila: Stimulentele in domeniul medical vor fi acordate doar celor care merita

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat in cadrul unei conferinte de presa organizate la Cluj ca vor fi acordate stimulente in sanatate, dar doar pentru personalul care se implica si are rezultate. Cseke Attila a declarat ca legislatia ofera posibilitatea acordarii de stimulente, dar acestea vor fi acordate doar pentru rezultate deosebite.

“Exista o legislatie in vigoare, un articol in Legea 95, cu posibilitatea de acordare de stimulente personalului din Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si din cele judetene si Ministerul Sanatatii si autoritatile judetene de sanatate publica, inca o data, o posibilitate. Aceste stimulente s-au mai acordat, noi avem un program de reforma legislativa in domeniul medical destul de ambitios, de care o sa vorbim in saptamanile urmatoare. Daca acestea sunt atinse putem sa discutam de acordarea de stimulente, dar pentru o categorie de personal, personalul care se implica si are rezultate. Stimulentele nu sunt o categorie de ajutor pentru toata lumea, se acorda pentru rezultate deosebite in functie de aceste rezultate vom decide in consecinta”, a spus Cseke Attila.

In ceea ce priveste perioada in care vor fi acordate aceste stimulente, ministrul spune ca este, inca, nesigura. “Nu stiu care va fi durata, sunt alte prioritati care, daca sunt atinse, aceste stimulente pot fi acordate, dar nu pentru toata lumea, pentru o anumita parte din personalul ministerului, cei care se implica si care au disponibilitatea de efort la munca. Trebuie sa existe o diferentiere intre personal”, a incheiat ministrul.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Inpolitics.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

3 Raspunsuri la “Cseke Attila: Stimulentele in domeniul medical vor fi acordate doar celor care merita”

 1. erika A spus:

  SI unde ramin stimulentele personalului medical de la patul bolnavului care lucreaza duminica,noptile si de sarbatori?

 2. Angela Stoian A spus:

  Bine ca se dau stimulente FUNCTIONARILOR din domeniul sanitar ca personalul medical care duce pe umeri greul sistemului sanitar poate trai cu 600-700 lei/luna!!!!!!!!
  SA VA FIE RUSINE DOMNULE MINISTRU!!!!!!!!

 3. axel A spus:

  nu se dezminte domnul ministru… iarasi declaratii aproximative despre lucruri aproximative sau incerte, ce sa mai spunem, rigoarea intruchipata. vorbim nimic despre nimic pentru ca asa este moda zilei. chiar crede cineva in “stimulente” ? mai frumoasa manevra de a ocoli fiscul cred ca nici nu exista. deci ANAF ne invata cum se fura banii…legal. pentru PFA (de ex. medicii cu drept de libera practica – cunoasteti aceasta categorie/or fi multi, putini?) s-au inventat multe metode de colectare a impozitului , implacabile, pentru functionarimea pe bani publici trebuiesc inventate metode de ocolire. din ce s-or naste stimulentele? din banii retinuti de la medici pentru acordarea de concedii “abuzive” sau zile lipsa de la munca? amenzi? penalizari pentru cine stie ce motiv?
  este inca un mod al statului de a reinventa nemunca, impostura, abuzul. pentru cei ce muncesc cu adevarat in sistem, muchia taietoare, adica personalul medical ,MEDICAL,nu trebuiesc “stimulente”. trebuie doar un singur lucru : respect. de aici vin apoi salariile normale, rezolvarea eternei probleme romanesti – “spaga”-, interesul pentru sanatatea oamenilor.

Lasa un raspuns