Augmentin, Cefort si Ampicilina, in topul antibioticelor cumparate de romani

Piata antibioticelor, una dintre cele mai utilizate game de medicamente din Romania, cu o valoare care se ridica anual la peste 130 de milioane de euro, este dominata de Augmentin, Cefort si Ampicilina, arata datele companiei de analiza si studii de piata Cegedim Romania, primele facute publice despre aceasta piata.

Liderul pietei de antibiotice, Augmentin, a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o cota de piata de 11,6%, nivel dublu comparativ cu urmatorul clasat. “Acum 15 ani topul era condus de Ampicilina, Oxacilina, Eritromicina. Lucrurile s-au schimbat pentru ca pe de o parte multinationalele au inceput sa patrunda din ce in ce mai puternic pe piata luandu-si echipe de promovare, iar pe de alta parte Augmentinul este activ si pe bacteriile rezistente la alte antibiotice”, potrivit omului de afaceri Mihai Miron, care detine distribuitorul si retailerul de medicamente Ropharma.

Pe urmatoarele locuri in topul celor mai vandute antibiotice se numara Zinnat, Amoxicilina, Meronem, Oxacilina, Zanocin, Ampiplis si Tazocin. “Antibioticele au scazut ca pondere in totalul vanzarilor de medicamente in ultimii ani, dar au crescut cardiovascularele si medicatia pentru sistemul nervos central. In Romania la inceputul anilor ’90 reprezentau in jur de 28% din piata, iar la nivel mondial erau peste 20%”, a adaugat Mihai Miron.

Sursa: Ziarul Financiar, Foto: Mediafax.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns