Un profesor oradean a inventat un aparat care citeste deficientele musculare

Un profesor din Oradea, Vasile Marcu, a inventat, impreuna cu trei colegi galateni, o metoda si un aparat care determina forta tuturor grupelor musculare ale trunchiului, stabilind si remediind eventualele deficiente.

Inventia “Metoda si aparat pentru determinarea dezechilibrelor musculare prezente la nivelul trunchiului” a fost brevetata recent de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci si apartine profesorului universitar dr. Vasile Marcu de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport a Universitatii Oradea si altor trei profesori ai Universitatii din Galati-Zenovia Stan, Eugen Bastiurea si Claudiu Chiculita.

Aparatul creat de ei este primul care calculeaza forta grupelor musculare de la nivelul trunchiului, separat pentru toate axele si directiile de miscare. “In functie de forta stabilita, aparatul stabileste deficientele sau eventualele slabiciuni si da un program de corectare pentru stabilirea celor mai bune exercitii de kinetoterapie pentru remedierea sau prevenirea deficientelor”, a declarat Marcu.

Sursa: Romania Libera, Foto: Scoalaav.org

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns