Un creier "antrenat" ar putea intarzia aparitia dementei

Persoanele care obisnuiesc sa construiasca puzzle-uri sau sa faca cuvinte incrucisate ar putea intarzia semnificativ aparitia dementei la batranete, insa, odata instalata, boala ar putea evolua mult mai rapid, potrivit cercetatorilor.

Desi au existat multa vreme speculatii privind faptul ca “antrenarea” creierului ar putea ajuta oamenii sa intarzie aparitia Alzheimerului, cercetatorii nu au reusit sa aduca prea multe dovezi in acest sens.

O echipa de cercetatori care a efectuat insa un studiu pe aproximativ 1.000 de persoane, iar medicii sustin ca au dovezi privind faptul ca persoanele care isi solicita mai mult creierul pot intarzia aparitia dementei. Echipa de cercetatori a analizat creierul a 1.157 de persoane de peste 60 de ani, la inceputul anilor ’90.

Subiectii puteau primi maximum trei puncte in functie de cat de des se angajau intr-o serie de activitati solicitante pentru creier, care includeau procesarea unor informatii complicate, citirea unei carti, privitul la televizor sau ascultatul posturilor de radio, dezlegarea de cuvinte incrucisate, de puzzle-uri si chiar vizita la un muzeu.

Sursa: BBC News

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Un creier "antrenat" ar putea intarzia aparitia dementei”

  1. Noni A spus:

    Orice organ nefolosit se deterioareaza mai repede decat unul utilizat in parametri normlali, asta se stie de mult nu trebuia un studiu pentur asta

Lasa un raspuns