Tulburarile scurte de memorie pot fi combatute

Multor persoane li se poate intampla sa se intalneasca cu cineva cunoscut si totusi sa nu isi poata aminti imediat numele persoanei. Cercetatorii de la Universitatea Temple din Philadelphia, SUA, au incercat sa dezlege misterul golurilor de memorie si au descoperit ca exista cateva metode stiintifice pentru a le remedia si chiar elimina pentru o anumita perioada de timp.

Psihologul Ingrid Olson, sefa echipei de experti de la universitatea americana, a explicat ca, prin stimularea electrica slaba a lobului temporal drept din creier, se poate realiza o imbunatatire substantiala a capacitatii de rememorare a amintirilor pierdute in timpul golurilor de memorie. In cazul adultilor sanatosi, care nu au fost diagnosticati niciodata cu boli neurologice, capacitatea poate fi imbunatatita cu 11%.

“Aceste descoperiri releva nu doar cauza golurilor de memorie, dar si noi perspective terapeutice pentru reabilitarea cognitiva la persoanele adulte sanatoase, dar mai ales la cele care au suferit un atac cerebral sau alte probleme neurologice”, a precizat Ingrid Olson. Specialistii spera ca terapia sa poata fi aplicata in viitor si in cazurile de dislexie, hiperactivitate si deficit de atentie sau chiar depresie.

Sursa: Romania Libera, Foto: Ghimpele.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns