Sindromul deficitului de atentie, cauzat de un defect genetic

Cercetatorii au reusit sa gaseasca prima legatura evidenta intre sindromul deficitului de atentie (ADHD) si o gena umana, potrivit unui studiu. Oamenii de stiinta de la Universitatea Cardiff au declarat ca sindromul este cauzat de o problema genetica, la fel ca autismul, nu de o ingrijire inadecvata din partea parintilor.

Echipa de cercetatori a analizat ADN-ul a 336 de copii diagnosticati cu aceasta boala. Copiii afectati de acest sindrom sunt mai impulsivi, nu reusesc sa isi mentina atentia si sunt mereu plini de energie. De asemenea, acesti copii pot prezenta chiar tendinte distructive, pot inregistra probleme la scoala si chiar in viata de familie.

ADN-ul copiilor care sufera de acest sindrom a fost comparat cu ADN-ul a 1.047 de copii care nu sufera de aceasta boala. Conform cercetatorilor, circa 15% dintre copiii cu ADHD prezinta variatii rare si importante in structura ADN-ului lor, comparativ cu un procent de doar 7% in grupul de control.

“Am descoperit ca, in comparatie cu esantionul de control, copiii cu ADHD prezinta o rata mult mai mare de modificari in AND, multe gene fiind fie duplicate, fie lipsind din genom”, a declarat dr. Anita Thapar, unul dintre cercetatori.

Sursa: BBC News, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns