Seful sectiei de neonatologie de la Maternitatea Giulesti, urmarit penal

Parchetul General a dispus inceperea urmaririi penale in cazul sefului Sectiei de Neonatologie de la Maternitatea Giulesti, Adrian Ioan Toma, pentru neglijenta in serviciu, care a avut consecinte extrem de grave, informeaza institutia.

Din probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale, a reiesit faptul ca Adrian Toma a gestionat in mod defectuos resursele umane existente, neluand masurile manageriale necesare pentru asigurarea in permanenta, pe orice tura, la salonul de terapie intensiva nou-nascuti, a cate doua cadre medicale, asa cum prevad dispozitiile legale, in conditiile in care numarul nou-nascutilor din salon depasea in mod constant numarul maxim admis, se arata in comunicatul Parchetului General.

In acelasi dosar, Parchetul General a dispus inceperea urmaririi penale fata de Spitalul “Panait Sarbu”, fata de asistenta Florentina Cirstea, care era responsabila de salonul ATI, unde a avut loc incendiul din 16 august, dar si fata de Vasile Dima, seful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giulesti.
Asistenta a fost arestata, pe 24 august, prin decizia Judecatoriei Sectorului 6, iar Tribunalul Bucuresti a mentinut-o in arest, dupa ce i-a respins contestatia. Pe de alta parte, propunerea de arestare a lui Vasile Dima a fost respinsa de judecatorie, decizie mentinuta, de asemenea, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns