Romanii fug de medicul dentist, in timp ce strainii vin sa se trateze la noi

“E prea scump”, “Mi-e frica de dentist”, “Problema mea nu e indeajuns de serioasa” sau “Si asa nu mai am dinti”, sunt motivele pentru care multi dintre romani isi refuza o vizita la dentist, asa incat doua treimi dintre noi nu au mai ajuns la medic de mai bine de un an. Tot in Romania, doar trei din zece cetateni mai au toti dintii naturali, desi nu inseamna nicidecum ca toti ceilalti sapte si-au completat dantura.

Problemele dentare de sanatate ale romanilor sunt o adevarata nenorocire, potrivit medicului dentist Delia Barbu, vicepresedinte al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania. Conform medicului, pe langa lipsa de educatie medicala, banii sunt principalul motiv pentru care romanii evita sa ajunga la dentist.

Medicul stomatolog Maria Baltoaica sustine ca romanii plecati in strainatate reactioneaza mult diferit cu privire la problemele stomatologice. “Gradul de civilizatie in tarile din Vest este mult mai ridicat, de aceea primul lucru pe care il fac cei care se intorc in tara e sa-si asaneze cavitatea bucala”, a declarat dentistul.

Sursa: Ziarul Financiar, Foto: Dentistoffices.info

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns