Romania a avut 27 de milioane de asigurati, la o populatie de numai 22 de milioane

Romania are sub 22 de milioane de cetateni dar, paradoxal, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a avut in 2008, peste 27 de milioane de asigurati.

In ianuarie 2008, in sistemul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate erau inregistrate 27 de milioane de persoane, dintre care 22,4 milioane erau asigurate si aproximativ 20,3 milioane de oameni erau inscrisi la medicii de familie.

Doi ani mai tarziu, in 2010, numarul romanilor inregistrati in sistem a scazut brusc pana la 20,8 milioane de persoane. Si numarul persoanelor asigurate s-a redus la 18,7 milioane, iar cel al persoanelor inscrise la medici de familie a ajuns pana la aproximativ 17,9 milioane.

Rapoartele Casei arata ca in toti acesti ani au existat medici de familie care aveau aceleasi liste de pacienti. Referitor la datele aparute in presa, presedintele CNAS, Lucian Duta, a declarat ca “sunt datele care arata ce a insemnat introducerea primului step, primei faze informatic. Fara sistemul informatic aratau 27 de milioane, asa este”.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Romania Libera.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns