Noi marturii in dosarul incendiului de la Maternitatea Giulesti

Seful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima, a declarat recent la Tribunalul Bucuresti ca firma care se ocupa de intretinerea aparatului de aer conditionat din Sectia de terapie intensiva fusese chemata cu o zi inainte de incendiu, pentru ca acesta nu functiona la capacitate maxima. Magistratii au judecat contestatia fata de decizia de cercetare in libertate a lui Vasile Dima, acuzat de neglijenta in serviciu.

Dima a precizat ca aparatul de aer conditionat fusese certificat pe 13 iulie si ca pe 15 august, inainte cu o zi de producerea incendiului, a fost chemata din nou firma care se ocupa de intretinerea acestuia. El a explicat ca de 32 de ani se ocupa de intretinerea, administratia si aprovizionarea spitalului, intretinerea aparaturii medicale tinand strict de firmele cu care unitatea sanitara avea contract.

Vasile Dima a mai spus ca facuse de trei ori cerere de pensionare, dar ca nu a fost lasat sa se pensioneze din lipsa de inlocuitor. El a mai aratat ca a fost obligat sa ramana in continuare pe acest post deoarece locurile vacante din sistemul sanitar erau blocate: “De 32 de ani am fost singur, singur, singur, fara niciun fel de ajutor. Mi le-au pus in carca una cate una, incet, incet, toate cosurile mi s-au asezat pe cap”.

Procurorii care se ocupa de caz au cerut arestarea preventiva a lui Vasile Dima, deoarece acesta era persoana care avea atributii de verificare a instalatiilor electrice din unitatea sanitara si de a face instructajul personalului. Procurorul de sedinta a aratat ca Dima a dat dovada de neglijenta in serviciu cu consecinte foarte grave: cinci bebelusi au murit, iar alti sase sunt grav raniti.

Sursa: Gandul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns