Monica Pop: "Nu vreau sa scoatem din facultate criminali in serie, ci medici buni"

Prof. dr. Monica Pop sustine ca studentii din Romania sunt la fel de bine pregatiti ca si cei din afara, insa doar in conditiile in care acestia isi dau interesul.

“In scoala medicala romaneasca pregatirea este foarte serioasa, daca studentul doreste asta. Doctorul, fie el si cadru didactic te invata daca il tragi de maneca, pentru ca nu are timp de pierdut”, a explicat prorectorul UMF “Carol Davila”.

De altfel, Monica Pop e de parere ca un medic care termina facultatea cu 6 nu va fi niciodata unul bun. Ba mai mult, cadrele didactice isi dau seama de la inceput de perspectivele studentului in cariera medicala.

“Sunt studenti care pun intrebari, sunt altii care se uita pe geam la curs, ori care nu vin niciodata sa ceara sa vada vreun bolnav in plus. La noi este o drama daca cineva alege sa studieze medicina fiindca sunt constransi de parinti. Intrucat asta se practica in Romania, am, am avut si voi avea colegi carora nu le place meseria asta, dar au ales-o pentru ca suna frumos o titulatura de medic”, a explicat managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice din Capitala.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Antena1.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns