Monica Pop: "Nu toate genericele sunt la fel de bune ca originalele"

Prof. dr. Monica Pop sustine ca nu toate medicamentele generice sunt la fel de bune ca si cele originale. Astfel, aceasta explica faptul ca in oftalmologie inlocuirea unor picaturi cu altele mai putin eficiente poate cauza numeroase neplaceri pacientilor, deopotriva adulti si copii.

“De exemplu, niste picaturi pe care noi le folosim in mod obisnuit si fara de care nu putem supravietui in specialitatea aceasta ustura foarte tare. Altfel, efectul lor este destul de bun si vorbesc aici despre un medicament romanesc. Am chemat firma producatoare, au venit factorii de raspundere si mi-au promis ca vor ameliora acest efect secundar care este foarte neplacut. Insa, interpelarea mea nu a avut niciun fel de rezultate”, a precizat managerul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti.

Directoarea sustine ca au existat momente in care din cauza licitatiilor, a fost nevoita sa achizitioneze cele mai ieftine medicamente din piata, ale caror efecte se lasau asteptate.

“Am facut odata o cercetare pe o tableta, pe care era scris un anumit gramaj, realitatea fiind cu totul alta. E intr-un fel de inteles pentru ca un producator nu are cum sa scada pretul unui antibiotic si sa lase aceeasi concentratie ca in medicamentele originale. Doar nu e nebun sa piarda”, a explicat prof. dr. Monica Pop.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Ziarulring.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns