Medicii au acordat cu 30% mai putine concedii medicale

De la mijlocul lunii mai 2010, cand au fost demarate actiunile de control asupra noului mod de acordare a concediilor medicale, au fost aplicate peste 400 de amenzi, in valoare de doua milioane de lei, potrivit Ministerului Sanatatii.

Noul sistem de acordare a concediilor medicale, introdus anul acesta, a dus la o diminuare cu aproximativ 30% a numarului de certificate medicale eliberate in ultimele luni, fata de inceputul anului.

De asemenea, daca pe toata perioada anului 2009 au fost eliberate peste 2.600.000 de certificate medicale, anul acesta, numarul lor este semnificativ mai scazut. De la inceputul anului si pana in prezent au fost eliberate 713.436 certificate medicale, potrivit unui comunicat de presa afisat pe site-ul Ministerului Sanatatii.

“Noile reguli impuse la acordarea concediului medical si eliberarea certificatelor medicale, produc efecte. Cand am gandit noul sistem am avut in vedere stoparea abuzurilor si eliberarea acestor documente exclusiv pentru cei aflati in nevoie si suferinta. In urma actiunilor noastre am inregistrat o diminuare destul de importanta a numarului certificatelor medicale, ceea ce inseamna ca pe acest domeniu existau unele abuzuri”, a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Din luna mai, Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS) a fost suplimentat cu peste 2.000.000 de lei din cele 443 de amenzi aplicate pentru nereguli constatate la eliberarea certificatelor medicale.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Evz.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns