Maternitatea Giulesti ar putea fi redeschisa pana la sfarsitul lunii septembrie

Maternitatea Giulesti ar putea fi redeschisa pana la sfarsitul lunii septembrie, in acest moment lucrarile de reparatie fiind finalizate in proportie de peste 70%, potrivit lui Marius Savu, directorul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB).

Lucrarile de reabilitare au decurs conform planului stabilit, iar zilele urmatoare va incepe montarea aparaturii, astfel incat pana la sfarsitul lunii septembrie sa poata fi reluata activitatea in Maternitatea Giulesti, a precizat Savu.

Intrebat daca lucrarile continua in conditiile in care in instanta s-a spus ca activitatea spitalului ar putea fi suspendata, directorul ASSMB a precizat ca are obligatia sa reabiliteze maternitatea si sa o puna in functiune cat mai curand, intrucat sute de persoane sunt arondate acestei unitati medicale.

“Asumam reabilitarea Clinicii de anestezie terapie intensiva si reluarea activitatii spitalului, intrucat adresabilitatea este foarte mare si nu putem lasa o foarte mare parte a femeilor din Capitala fara asistenta medicala de specialitate. Se stie, de asemenea, ca dupa ce a fost inchisa Maternitatea Giulesti sectiile de nou-nascuti prematur ale celorlalte spitale au fost supraaglomerate. Sectia de Terapia Intensiva Nou-Nascuti a Maternitatii Giulesti este una dintre cele mai bune din tara”, a precizat Marius Savu.

Sursa: Realitatea.net, Foto: Mediafax.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns