Lucian Duta, CNAS: In sistemul de compensare a avut loc o frauda de 400 de milioane de euro

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta, a recunoscut o frauda de 400 de milioane de euro in sistemul de compensare a medicamentelor din Romania. Intrucat, medicamentele sunt mai ieftine la noi decat in multe tari ale UE, farmaciile romanesti au decis sa exporte, au explicat specialistii din sistemul asigurarilor cresterea artificiala a consumului de medicamente in Romania.

Presedintele CNAS a declarat deja in mai multe randuri ca, anul trecut, s-a constatat o crestere exagerata a consumului de  produse farmaceutice. Consumul de medicamente scumpe s-ar putea insa reduce semnificativ in urmatoarea perioada, in conditiile in care patentele unor produse vor expira in urmatorii ani, iar alti producatori vor putea concura cu preturi mai mici.

Multe medicamente originale cunoscute isi pierd patentul, iar producatorii locali au programat deja sa lanseze cateva zeci de medicamente generice care le vor putea lua locul. Este vorba despre medicamente care se adreseaza afectiunilor cardiovasculare, diabetului, bolilor oncologice, bolilor sistemului nervos central, dar si despre medicamente pentru raceala si gripa, suplimente alimentare, vitamine si minerale.

Sursa: Romania Libera, Ziare.com, Foto: Evz.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Un raspuns la “Lucian Duta, CNAS: In sistemul de compensare a avut loc o frauda de 400 de milioane de euro”

  1. Ana A spus:

    La Spitalul Victor Gomoiu din Bucuresti, rezidentii sunt obligati la 4 garzi pe luna- NEPLATITE. Adica 100h de munca voluntara pe luna, de ce nu se sesizeaza nimeni??? Daca refuza si nu fac garzile, nu li se face pontajul si sunt amenintati ca sunt dati afara. Avem acelasi tratamen ca iobagii legati de glie. Nu mi se pare normal. Ajutati-ne!!!

Lasa un raspuns