Lucian Duta: Banii Casei se scurg catre consumul de medicamente, nu catre spitale

Dezbaterea “Noul mecanism de compensare a medicamentelor-Pro si Contra”, organizata de Coalitia organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC), cu sprijinul Colegiului Medicilor din Romania (CMR) a pus pe tapet inevitabil si subiectul crizei din spitalele romanesti.

Presedintele CNAS, dr. Lucian Duta, prezent in prima parte a dezbaterii a recunoscut ca “in multe spitale din Romania, pacientii isi cumpara singuri medicamente, pentru ca banii Fondului National se scurg catre consumul de medicamente”. Potrivit acestuia, in primele sase luni ale acestui an, singura care a inregistrat cresteri a fost piata farmaceutica.

“Cresterile au fost de 30%, dar sa nu uitam ca tot 30% au fost si exporturile paralele, fiindca noi banii nu i-am primit de la Casa Nationala”, a tinut sa precizeze Sorin Popescu, presedintele Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).

Si Dragos Damian, presedintele Asociatiei Producatorilor Romani de Medicamente Generice (APMGR) a intarit spusele reprezentantului ARPIM, sustinand ca in acest annu le-a fost inca platit producatorilor, care capitalizeaza (deja) inconstient piata, fara sa monetizeze.

Sursa: PaginaMedicala.ro, Foto: Agerpres.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns