Institutul Oncologic din Cluj, dotat cu aparate de peste 100.000 de dolari

Institutul Oncologic “Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca a inaugurat recent aparatura medicala de peste 100.000 de dolari cu rol in diagnosticarea cancerului, achizitionata cu ajutorul unei companii de cosmetice.

Managerul institutiei, Alexandru Irimie, a declarat ca cele doua aparate cumparate sunt de ultima generatie. “Valoarea aparatelor de ultima generatie se ridica la 113.000 de dolari. Este vorba despre un Osteodensitometru DEXA Prodigy Advance si un aparat Gama probe Europrobe. Primul testeaza osteoporoza si vine sa imbunatateasca calitatea vietii pacientelor, iar cel de-al doilea aparat ajuta, prin depistarea ganglionului santinela in cancerul mamar, la corecta stadializare a unei boli oncologice”, a precizat Irimie.

Potrivit acestuia, Institutul Oncologic din Cluj-Napoca este in prezent unul dintre cele mai moderne centre de diagnostic si tratament al bolii canceroase, reusind sa obtina acreditare ISO si acreditarea din partea Autoritatii Nationale de Cercetare Stiintifica (ANCS) pentru cercetare-dezvoltare, cu cel mai mare punctaj din tara.

Sursa: Curentul, Foto: Romedic.ro.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns