Farmacistii se reorienteaza catre zonele rurale

Avand in vedere criza financiara actuala, tot mai multe farmacii incep sa se deschida in zona rurala. In comuna Braiesti din judetul Botosani, de exemplu, va fi inaugurata in aproximativ doua luni o farmacie.

“Intentia noastra este sa deschidem cat mai multe farmacii in comunele din judetul Botosani, asta pentru ca tot mai multi pacienti sa aiba acces la medicamente. In doi ani de zile, vrem sa deschidem trei farmacii in comunele din judet. De multe ori, bolnavii care locuiesc la sate sunt nevoiti sa mearga in orasele din apropiere pentru a-si cumpara medicamentele.

Consider ca pacientul va avea mereu nevoie de tratament, de aceea o farmacie aflata in comuna ii va fi de ajutor”, a declarat Ionela Damache, directorul companiei care va deschide noua farmacie.

Reprezentantii Colegiului Farmacistilor din Botosani considera ca o farmacie nu ar trebui privita doar din punct de vedere al eventualelor castiguri. “Sunt foarte multe persoane care vad intr-o farmacie o afacere. De asemenea, trebuie luat in considerare si faptul ca foarte putini farmacisti aleg sa profeseze, dupa cinci ani de facultate, in zonele rurale”, a precizat Maricica Cazacu, presedintele Colegiului Farmacistilor din Botosani.

Sursa: PaginaFarmacistilor.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns