Colegiul Farmacistilor acuza CNAS de practici abuzive

Colegiul Farmacistilor a depus recent o sesizare la Consiliul Concurentei, reclamand practicile abuzive ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Aceasta escaladare a conflictului cu autoritatile tradeaza nemultumirile farmacistilor, care se vad scosi de pe piata de unele dintre marile lanturi de farmacii, in timp ce masurile luate de Casa favorizeaza grupuri de interese din domeniu.

Dupa ce a fost acuzat ca doreste sa intermedieze un contract comercial intre lanturile de farmacii private si o institutie bancara japoneza, selectata netransparent, Catalin Duta este reclamat ca se amesteca in relatiile comerciale dintre farmacisti si distribuitori. Presiunile sunt imense, intrucat de la 1 ianuarie 2011 piata farmaciilor ar putea deveni libera de orice reglementare profesionala.

“Ca staregie de imagine, Casele au achitat si datoriile pe decembrie pentru medicamentele oferite pensionarilor cu venituri reduse, dar acestea reprezinta o cota infima din totalul sumelor datorate. Cei de la CNAS vor sa poata spune, astfel, ca achita si restantele pe luna decembrie, ca sa respecte legea si scrisoarea de intentie cu FMI, dar adevarul este ca majoritatea datoriilor nu se platesc conform graficului”, a declarat Clara Popescu, vicpresedinte al Colegiului Farmacistilor.

Sursa: Puterea, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns