Ce contine Strategia de rationalizare a spitalelor propusa de MS

Introducerea cardului de sanatate, finantarea unitatilor sanitare pe caz rezolvat, acreditarea spitalelor si finalizarea sistemului integrat de informatizare sunt cuprinse in Strategia Nationala de Rationalizare a Spitalelor 2010-2011, realizata in colaborare cu experti ai Bancii Mondiale si publicata pe site-ul Ministerului Sanatatii, pentru dezbatere publica.

Conform proiectului, pacientul, “consumatorul de servicii de sanatate”, va avea un control, dar si o responsabilitate mult mai mare. De asemenea, acestuia i se va da posibilitatea de a avea acces la informatii de calitate si de a putea participa la deciziile legate de propria sanatate, ceea ce in prezent se intampla foarte rar, au declarat reprezentanti din Ministerul Sanatatii.

Conform planului de actiuni si institutii responsabile pentru indeplinirea obiectivelor propuse in strategia Ministerului Sanatatii, in 2010 vor fi finalizate procesele de descentralizare a unitatilor sanitare cu paturi si cel de rationalizare a cheltuielilor de personal in spitale. Reprezentantii Ministerului Sanatatii precizeaza ca, in urma aplicarii strategiei, transparenta in sistemul sanitar va creste. “Vor fi furnizate permanent servicii de sanatate integrate in care pacientul primeste serviciile medicale de care are nevoie si in forme variate, la toate nivelurile de asistenta”, au precizat acestia.

Sursa: Economistul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns