Zeci de cazuri de cancer de piele in Suceava

In prima jumatate a acestui an sectiile de specialitate din cadrul spitalelor din judetul Suceava au raportat 33 de cazuri de tumori la nivelul pielii, a informat purtatorul de cuvant al DSP Suceava, Adrian Popescu, precizand ca cinci dintre acestea sunt curabile. “Trebuie constientizat ca soarele prezinta niste riscuri, iar avertizarile despre radiatiile UV ar trebui luate in serios. Aceste radiatii au efecte negative,” a precizat Popescu.

Purtatorul de cuvant al DSP Suceava a precizat ca pana pe 1 august 2012 se va desfasura o lunga campanie de prevenire a cancerului de piele, a afectiunilor oculare si a altor efecte ale expunerii la radiatiile UV solare asupra sanatatii. Campania este intitulata “Pentru sanatatea dumneavoastra, protejati-va de soare!”.

Potrivit lui Popescu, o analiza a numarului de decese cauzate de melanomul pielii, efectuate de Agentia Internationala de Cercetare a Cancerului, in perioada 2000-2008 situeaza tara noastra pe primele patru locuri in lume in ceea ce priveste numarul de decese cauzate de melanom, respectiv 1.703 la barbati si 1.530 la femei.

Sursa: Cronica Romana

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns