Virusul herpetic ar putea fi util in tratamentul cancerului

O versiune modificata genetic a virusului herpes simplex ar putea fi utilizata in tratamentul bolnavilor de cancer la cap sau la gat, potrivit medicilor britanici. Un spital din Londra a desfasurat un experiment in cadrul caruia 17 pacienti bolnavi de aceste forme de cancer au beneficiat de un tratament cu virusul herpetic, care, insotit de chimioterapie si radioterapie, a dus la reducerea considerabila a tumorilor la majoritatea bolnavilor.

Tratamentul se bazeaza pe inocularea in tumori a virusului, pentru a le ataca din interior, si provoaca, in acelasi timp, alertarea sistemului imunitar al pacientului. In cursul anului 2010 vor fi desfasurate si alte experimente care au in vedere acest tratament. Cancerul la cap si la gat, care include si diferitele tipuri de cancer localizate la gura, afecteaza peste 8.000 de persoane anual, in Marea Britanie.

Studiul a fost condus de dr. Kevin Harrington, de la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra. Virusul herpetic modificat genetic infecteaza doar celulele canceroase, fara a afecta tesuturile sanatoase din jur. Din cei 17 pacienti care au beneficiat deocamdata de tratamentul experimental, in cazul a 93% nu s-a mai depistat nicio urma de cancer, dupa ce tumorile au fost indepartate chirurgical.

Sursa: BBC News

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns