Tot mai multi copii romani, afectati de malnutritie

Numarul cazurilor noi de malnutritie proteico-calorica a crescut foarte mult, mai ales in mediul rural, un copil din trei suferind din cauza unei alimentatii lipsite de elementele esentiale dezvoltarii normale a organismului, precum peste, carne, oua sau branza, potrivit medicului Mihai Munteanu, de la Spitalul de Copii “Marie Curie” din Capitala.

“Alimentatia este mai importanta decat medicatia. Degeaba ii dau calciu, daca nu ii dau proteina, in fiecare zi. Un copil trebuie sa manance carne, ou, branza, lapte. Exista copii cu malnutritie, iar numarul lor creste continuu. Au fost inainte de ’89 cand nu erau atat de multe alimente. Acum sunt, dar nu sunt bani. Malnutritia este adaugata la diagnostic, la una din trei internari”, potrivit medicului.

Munteanu a explicat ca in general copiii primesc lapte, dar au mari carente in ceea ce priveste alte alimente, respectiv carnea, branza, ouale si chiar fructele. “Este mare carenta de branza, carne, oua. Nu mai vorbim de peste, chiar si de fructe, desi acestea din urma sunt raspandite in organism daca le mananca odata pe saptamana. Proteinele nu pot fi substituite din alimentatie. Inainte de 2000, un copil din zece era diagnosticat cu malnutritie, in ultimii trei ani, unul din trei copii are acest diagnostic”, a adaugat medicul bucurestean.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns