Stilul de viata occidental, raspunzator pentru cazurile numeroase de cancer de san

Numarul tot mai mare de cancere mamare din Europa ar putea fi cauzat de stilul de viata specific occidental, care le face pe multe femei sa manance peste masura si sa evite miscarea fizica, potrivit unui studiu.

Cifrele arata ca incidenta cancerului de san este de patru ori mai ridicata in Marea Britanie, comparativ cu estul Africii, regiune unde numarul cazurilor de cancer mamar este cel mai scazut la nivel mondial. Si in alte parti ale lumii incidenta cancerului mamar este mult mai scazuta, la aproape jumatate comparativ cu Europa, in America de Sud, si cu doua treimi mai scazuta in Asia.

Potrivit Fondului de cercetare a cancerului la nivel mondial (WCRF), statele cu o incidenta mai accentuata a cancerului mamar ar trebui sa duca programe de preventie care sa includa schimbarea alimentatiei si cresterea ponderii activitatilor fizice.

In 2008, circa 87 din 100.000 de femei erau diagnosticate cu cancer de san in Marea Britanie. In Estul Africii incidenta cancerului de san se ridica la doar 19 din 100.000 de femei, in timp ce Belgia are cel mai mare numar de cancere de san  diagnosticate: 109 de cazuri la 100.000 de femei in 2008. Pe locul secund in Europa se situeaza Franta, cu 99 cazuri la 100.000 de femei, potrivit datelor Agentiei Internationale de Cercetare a Cancerului (IARC).

Potrivit cercetatorilor, patru din zece cazuri de cancer ar putea fi prevenite daca femeile si-ar putea mentine greutatea in limite normale, ar consuma mai putin alcool si ar incerca sa faca mai multa miscare. De asemenea, includerea laptelui matern in alimentatia bebelusilor reduce semnificativ sansele ca mamele sa dezvolte ulterior maladia.

Sursa: Daily Mail

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns