"Solidaritatea Sanitara" cere reducerea cu 25% a salariilor in firmele care au contract cu statul

Federatia “Solidaritatea Sanitara” cere Guvernului sa oblige firmele care au contract cu statul sa reduca salariile cu 25%, pentru a nu se crea o discriminare si pentru o echitabila aplicare a legii, se arata intr-un comunicat de presa, semnat de presedintele Federatiei, Viorel Rotila.

Acest demers vine dupa ce angajatilor spitalelor li s-au redus salariile, in conditiile in care spitalele primesc bani de la casele de asigurari pentru calitatea si cantitatea serviciilor prestate, si nu au o anumita suma de la buget pentru functionare, asa cum se intampla in cazul altor sectoare.

Se pune problema ca, daca se considera ca unitatile publice care au contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate sunt bugetare, se ajunge la o situatie de discriminare, in conditiile in care salariatilor din unitatile private care au contracte cu Casa nu le-a fost redus salariul, se arata in comunicat.
In plus, se apreciaza ca includerea banilor CNAS in bugetul statului a fost facuta in mod abuziv, pentru ca statul sa se foloseasca de sumele acestui fond pentru alte scopuri, se mai precizeaza in document.

Sursa: Economistul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns