Peste 70% dintre angajatii din sistemul sanitar se gandesc sa emigreze

Intentia personalului sanitar de a migra in strainatate a crescut. Dupa anuntul privind scaderea salariilor cu 25%, iar din luna august, cand reducerea veniturilor incepe efectiv sa se resimta, se asteapta o crestere si mai mare a intentiei de plecare si a plecarilor efective.

Potrivit unui studiu al Federatiei “Solidaritatea Sanitara”, aproximativ 70% dintre salariatii din sectorul medical iau in considerare posibilitatea de a pleca la munca in strainatate, insa 36,8% din aceasta categorie mentioneaza ca deocamdata au impedimente in a pleca legate de familie.

Pe ansamblu, aproximativ 30% dintre salariati intentioneaza sa emigreze in strainatate, facand deja demersuri in acest sens sau urmand sa le faca. Este relevant faptul ca 67,2% dintre respondenti resimt o scadere a calitatii serviciilor medicale din cauza migratiei. Pe de alta parte, 30,4% sunt atrasi de salariile mai mari din Occident.

In acelasi timp, faptul ca numarul celor “nehotarati” reprezinta circa 40% dintre salariatii din domeniul medical arata ca fenomenul migratiei depinde in special de conditiile de lucru oferite in tara.

De asemenea, 34,8% dintre respondenti resimt presiunea exercitata de conditiile din tara care ii determina sa ia in considerare posibilitatea plecarii, principalii factori fiind nemultumirea fata de starea materiala actuala (17,6%), nevoile legate de intretinerea familiei (10,8%) si nevoia achitarii datoriilor (6,4%).

Sursa: Financiarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns