Numarul copiilor cu afectiuni oncologice, in crestere la Giurgiu

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Giurgiu a avertizat asupra unei usoare cresteri a cazurilor de copii cu afectiuni oncologice in judet.

“In ultimii ani se observa o usoara crestere a numarului cazurilor copiilor care au afectiuni oncologice. Astfel, daca in anii trecuti erau inregistrate cel mult 10 cazuri de copii cu astfel de afectiuni, in prezent 15 minori, cu varste intre 9-16 ani, au probleme de sanatate de natura oncologica”, potrivit reprezentantilor DGASPC.

Directia avea la sfarsitul lunii iulie in evidente 766 de minori cu certificate de handicap, dintre acestia 118 fiind abandonati de parinti si aflandu-se in case de tip familial.

Potrivit reprezentantilor Directiei, 648 de copii cu handicap din Giurgiu sunt ingrijiti de familiile lor. “439 dintre minorii cu handicap aflati in familii sunt din mediul rural, iar 209 din mediul urban. Numarul minorilor incadrati intr-un grad de handicap se mentine constant de la un an la altul, cei mai multi avand afectiuni psihiatrice, 178 de cazuri, si neurologice, 127 de cazuri”, potrivit DGASPC Giurgiu.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns