Medicamentele compensate, la mare pret printre pacientii cronici

Tot mai multe farmacii din tara nu mai elibereaza medicamente compensate pentru ca nu si-au primit banii de la Casele de Asigurari de Sanatate. Iar, de luna viitoare, intra in vigoare noul sistem de compensare pentru pacientii cu boli cronice. Producatorii si farmacistii avertizeaza ca pacientii vor fi obligati sa scoata din buzunar mult mai multi bani decat pana acum.

Noul sistem de compensare a medicamentelor ii afecteaza cel mai tare pe bolnavii cronici. Conform noilor reglementari, de la 1 septembrie, Casa de Asigurari de Sanatate va compensa doar medicamentele care se aflau in schemele de tratament vechi, de acum 30-40 de ani. Pentru a-si pastra terapiile de pana acum, mai eficiente, bolnavii vor fi nevoiti sa-si cumpere singuri medicamentele.

De la 1 septembrie, medicamentele de pe listele C1 si C3, destinate bolnavilor cronici, vor fi supuse unui alt nivel de compensare. Astfel, pentru medicamentele care acum sunt gratuite, bolnavii cronici vor fi obligati sa plateasca diferenta dintre medicamentul generic si cel original, potrivit lui Dan Nicolae Zaharescu, directorul executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente.

Sursa: Azi

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns