Inspectorii sanitari au dat peste 350 de sanctiuni in urma controalelor la stranduri si tabere de odihna

Inspectorii sanitari de stat au aplicat amenzi in valoare de peste 230.000 de lei in urma unor controale efectuate in lunile iunie-iulie, in unitati de turism, tabere de odihna, stranduri si piscine, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sanatatii. Au fost verificate in principal conditiile de functionare, cele igienico-sanitare, calitatea produselor alimentare si a apei dar si respectarea normelor de curatenie si sterilizare.

In urma controalelor efectuate au fost aplicate 353 de sanctiuni, din care 123 de amenzi in valoare de 236.500 de lei. A fost suspendata activitatea in 25 de unitati, pana la remedierea deficientelor.

S-au constatat o serie de deficiente privind neasigurarea depozitarii si pastrarii alimentelor in conditii necorespunzatoare, nesiguranta curateniei permanente si nenefectuarea operatiunilor de dezinfectie, neprezentarea angajatilor la examinarile medicale periodice, lipsa apei curente sau a substantelor dezinfectante.

Inspectorii sanitari de stat din cadrul Ministerului Sanatatii au realizat actiuni de control si recontrol in 2.328 de unitati de turism si 34 de unitati de alimentatie publica si colectiva, precum si peste 200 de tabere de odihna. Au fost efectuate si un numar de 232 de verificari la psicine si stranduri, unde s-au recoltat 183 de probe de apa.

Sursa: Ministerul Sanatatii

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns