Gena raspunzatoare de declansarea maladiei Parkinson a fost descoperita

Bolnavii de Parkinson au noi sperante dupa ce o echipa de geneticieni americani a anuntat identificarea unei gene a carei mutatie declanseaza aceasta boala incurabila. Astfel, o eventuala inhibare a acestei gene poate opri evolutia bolii inca din primele ei stadii.

Oamenii de stiinta au descoperit mutatia genetica responsabila de moartea celulelor nervoase si sunt optimisti cu privire la sinteza unor medicamente care sa blocheze actiunea distructiva a acestei gene. Prof. Bingwei Lu de la Stanford University, California, coordonatorul studiului care a dus la aceasta descoperire a precizat ca gena a carei mutatie este responsabila de declansarea bolii este MicroARN, gena al carei rol in organism a inceput sa fie descoperit abia recent. Gena MicroARN este responsabila si pentru declansarea anumitor tipuri de cancer, de disfunctii cardiace si de probleme ale sistemului imunitar.

“Acum am aflat insa ca este implicata si in aceasta boala neurodegenerativa”, a explicat cercetatorul american. Conform unei analize publicata in ultimul numar al revistei Nature, mutatia acestei gene impiedica activitatea neuronala normala, conducand spre suprasinteza a cel putin doua proteine care pot duce la moartea celulelor nervoase.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns