Gedeon Richter, in top 10 al furnizorilor de medicamente

Grupul farmaceutic ungar Gedeon Richter, unul dintre principalii jucatori din industria locala de profil, a ajuns la o retea de 120 de farmacii pe piata locala, ceea ce urca compania in top 10 al celor mai mari retaileri de medicamente din Romania.

“In prima jumatate din 2010, retailul si distributia au generat 72,4 milioane de euro, in crestere cu 1,4% comparativ cu perioada similara a anului trecut”, se arata in raportul semestrial al Gedeon Richter, publicat la Bursa de la Budapesta.

Grupul ungar detine singura activitate integrata din industria de medicamente, unde are, pe langa retail si distributie, si o unitate de productie la Targu-Mures achizitionata in 1998, dar si un segment de import.

In total in primele sase luni ale anului, grupul a avut afaceri de 80,5 milioane de euro, cu 3,1% mai mult, comparativ cu nivelul de 78,1 milioane de euro raportat in perioada similara a anului trecut.

Dupa numarul de unitati, Gedeon Richter se situeaza pe locul cinci in topul celor mai importante zece retele de farmacii din Romania, dupa Sensiblu, Catena, Dona si City Pharma. In top se mai claseaza si Help Net, Ropharma, Remedio, Centrofarm si Remedia.

Sursa: Ziarul Financiar

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns