Cseke Attila: M-am gandit sa-mi dau demisia, insa nu o voi face

Ministrul Sanatatii a acuzat intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria faptul ca tragedia de la Maternitatea Giulesti a fost politizata. Cseke Attila a declarat ca se simte responsabil moral pentru moartea bebelusilor, dar ca demisiile trebuie cerute in alta parte intrucat Maternitatea Giulesti nu este in subordinea ministerului pe care il conduce.

Cseke a admis ca s-a gandit in aceste zile sa renunte la functie: “M-am gandit la posibilitatea de a-mi da demisia. M-am gandit. Intre a gandi si a actiona exista o diferenta. Subordonarea administrativa a acestui spital nu exista. Mergeti si intrebati la cei care au in subordine acest spital. Medical nu s-a constatat problema de lipsa de medicamente. Raspunzator nu poate fi facut ministerul. Din punct de vedere al raspunderii morale cred ca exista o raspundere morala a Ministerului Sanatatii. Trebuie sa cereti demisia in alta parte”.

“Regret ca acest subiect a fost politizat, nu ar trebui sa politizam, ci sa ajutam familiile in suferinta, cu concluziile care trebuie trase”, a mai afirmat ministrul. El a precizat totodata ca nu a discutat cu premierul Emil Boc despre subiectul demisiei.

Sursa: Realitatea.net

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns