Contributia la sanatate, platita si de romanii care au venituri doar din chirie

Romanii care au venituri numai din chirie trebuie sa plateasca contributia la sanatate, potrivit legilor in vigoare. Cei care au salariu si/sau sunt persoane fizice autorizate si au si venituri din chirii nu datoreaza contributia. Pensionarii sunt scutiti de contributie doar pentru veniturile din chirii obtinute dupa 1 iunie 2008.

Se plateste contributia la sanatate pentru venituri din chirii numai in cazul in care persoana in cauza nu obtine alte categorii de venituri impozabile, respectiv: salarii, venituri obtinute din activitati independente sau venituri din agricultura, silvicultura, au explicat reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti.

Pana la 30 iunie 2008, pensionarii aveau obligatia de plata a contributiei la sanatate pentru veniturile din chirii numai daca nu obtineau si alte venituri impozabile. “De la 1 iulie 2008, pensionarii au fost scutiti de plata contributiilor obtinute din chirii dupa aceasta data, indiferent daca au sau nu alte venituri impozabile”, a declarat Cristina Calinoiu, purtator de cuvant al CASMB. Insa pensionarii care nu si-au platit contributia pana in 2008 trebuie sa achite contributia datorata, plus penalitati.

Sursa: Evenimentul Zilei

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns