CMU, interesata de preluarea spitalului Euroclinic

Operatorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea (CMU), controlat de fondul de investitii Advent International, este la un pas de a intra cu un pachet majoritar in actionariatul Euroclinic Hospital & Medical Centers, pentru o suma cuprinsa intre 15 si 30 de milioane de euro.

Aceasta ar fi a doua tranzactie ca importanta pe piata serviciilor medicale private anul acesta, dupa ce Advent a intrat la CMU si va reprezenta consolidarea pozitiei CMU printre principarii jucatori din domeniu. Competitia pentru Euroclinic a fost una extrem de importanta, in conditiile in care pe langa CMU si alti doi operatori, MedLife si Medicover, au analizat posibilitatea achizitiei spitalului.

Euroclinic este detinut de grupul financiar olandez Eureko, iar medici de la Spitalul Floreasca au pachete sub 1%. In 2009, Euroclinic Hospital & Medical Centers a avut o cifra de afaceri de 7,7 milioane de euro, nivel situat putin peste estimarile initiale, iar pentru anul acesta compania a bugetat afaceri de 10 milioane de euro. Compania detine un spital si trei centre medicale in Capitala.

Sursa: Ziarul Financiar

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns