Bojan Jagodic, seful Novartis Pharma: Industria farma din Romania se afla intr-o situatie extrem de dificila

“Romania se afla in prezent intr-o pozitie extrem de dificila, iar industria farmaceutica urmeaza aceeasi tendinta. Deciziile pe termen scurt luate in trecut ne afecteaza pe noi si pe pacienti mai mult ca niciodata”, a declarat intr-un interviu Bojan Jagodic, directorul general al Novartis Pharma.

“Nu este prea usor sa faci afaceri in Romania. In mijlocul unei crize si pe fondul altor masuri care incearca reducerea cheltuielilor din sectorul sanatatii, Romania a devenit ultima tara din Europa in ceea ce priveste numarul de procente din PIB alocate Sanatatii, ultima tara din Uniunea Europeana in privinta cheltuielilor efectuate pe cap de locuitor pentru sanatate, acestea fiind cu 8,9% mai reduse comparativ cu media din UE si cu 3,5% mai mici comparativ cu Ungaria, spre exemplu”, a mai precizat Jagodic.

“Romania este in prezent aproape ultima tara din Uniunea Europeana in ceea ce priveste consumul de medicamente pe cap de locuitor, in ciuda informatiilor care se vehiculeaza in media. Consumul de medicamente este cu 3,5% mai scazut decat media europeana si cu 2,6% mai scazut comparativ cu Ungaria”, potrivit sefului Novartis Pharma.

Sursa: Nine o’Clock

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns