Bebelusii expusi pesticidelor risca sa dezvolte sindromul ADHD

Femeile insarcinate care intra in contact cu pesticide risca sa aiba copii cu sindromul deficitului de atentie (ADHD), potrivit cercetatorilor, boala fiind descoperita in special in randul varstei de cinci ani. Medicii avertizeaza ca substantele chimice puternice utilizate in agricultura pentru a elimina daunatorii pot avea efecte negative in ceea ce priveste dezvoltarea creierului si a intregului sistem nervos in cazul bebelusilor.

“Avand in vedere ca aceste substante sunt create pentru a atata sistemul nervos al organismelor vii, parintii ar trebui sa fie extrem de prudenti, in special in situatiile in care expunerea la pesticide ar putea coincide cu anumite perioade critice in dezvoltarea fetala”, potrivit lui Amy Marks, seful echipei de cercetatori care a realizat studiul.

Echipa de experti a analizat peste 300 de femei insarcinate care au fost expuse pesticidelor pe perioada sarcinii, testand ulterior nivelul pesticidelor si la nou-nascuti. Copiii au fost testati si pe masura ce inaintau in varsta, medicii incercand sa observe daca acestia prezentau deficit de atentie si alte probleme ale sistemului nervos.

Cercetatorii au descoperit o legatura purternica intre expunerea la pesticide si aparitia sindromului deficitului de atentie. “Am fost interesati in special de expunerea la pesticide a fatului in timpul sarcinii, deoarece aceasta este perioada in care sistemul nervos al copilului se dezvolta cel mai mult”, a declarat Brenda Eskenazi, unul din medicii care au realizat studiul.

Sursa: Daily Mail

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns