Autismul ar putea fi identificat printr-o simpla scanare cerebrala

Autismul ar putea fi identificat pe viitor in doar 15 minute in urma unei simple scanari a creierului, salvand atat pacientii, cat si familiile acestora de ani intregi de suferinte in cazul unei maladii care poate ramane nediagnosticata uneori si pana la zece ani.

Cercetatorii au dezvoltat o metoda care utilizeaza un program modificat de recunoastere a trasaturilor faciale. Astfel, ei pot recunoaste un creier al unei persoane care sufera de autism, cu o acuratete de circa 90%. Metoda ar putea face diagnosticarea autismului mult mai usoara decat in prezent.

In momentul de fata peste 600.000 de persoane din Marea Britanie sunt afectate de autism, maladie care influenteaza negativ in special capacitatea lor de a interactiona cu alte persoane. Bolnavii prezinta dificultati serioase in a intelege si in a recunoaste diverse situatii sociale si traiesc in general izolati din cauza inadaptarii lor pe plan social.

In prezent, aproximativ jumatate dintre persoanele care sufera de autism nu sunt diagnosticate. Un diagnostic timpuriu le-ar permite acestor persoane sa suporte mai usor maladia, in conditiile in care formele acesteia variaza semnificativ de la o persoana la alta in ceea ce priveste gravitatea.

Sursa: The Independent

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns