Un medicament pentru diabetici, cercetat de EMEA

Agentia europeana a medicamentului (EMEA) va cerceta periculozitatea antidiabeticului Avandia dupa publicarea a doua studii care tind sa probeze ca produsul creste riscul unui accident cardiovascular pentru pacienti, a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, producatorul britanic GlaxoSmithKline (GSK) care il fabrica. Comitetul specializat al EMEA va discuta cu GSK in cursul viitoarei sale reuniuni prevazute intre 19-22 iulie. FDA americana a anuntat deja ca va evoca aceasta problema in cursul reuniunii sale din 13-14 iulie.

Organizarea acestor reuniuni constituie o consecinta a publicarii la sfarsitul lunii iunie a doua noi analize americane care confirma rezultatul unor cercetari precedente. Unul dintre studii, efectuat de Dr. Steven Nissen si de Dr. Kathy Wolski de la Cleveland Clinic Foundation, arata ca riscul unui accident cardiovascular creste de la 28 la 39% in cursul tratamentului cu Avandia, dar nu este insotit de un numar mai mare de decese prin infarct.

Al doilea studiu, efectuat intre anii 2006-2009 de Dr. David Graham de la FDA, arata ca Avandia creste riscul deficientei cardiace cu 25% si pe cel al atacului cerebral cu 27%, comparativ cu Actos, un medicament din aceeasi categorie produs de laboratorul japonez Takedal Actos.  FDA, potrivit GSK, a postat online un studiu complet efectuat de laborator, care arata ca avantajele rosiglitazonei (molecula de Avandia) sunt superioare riscurilor pe care le implica. Intr-un alt comunicat referitor la EMEA, Dr. Tony Hoos, responsabil medical al GSK in Europa, estimeaza ca rosiglitazona este o “optiune de tratament importanta pentru persoanele bolnave de diabet de tip 2”.

Sursa: Agerpres

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Trackbacks/Pingbacks

  1. Twitter Trackbacks for Un medicament pentru diabetici, cercetat de EMEA | GhidCabinet.ro [ghidcabinet.ro] on Topsy.com

Lasa un raspuns