UMF Targu Mures, pe primul loc in clasamentul universitatilor publice

In clasamentul realizat de Coalitia pentru Universitati Curate, Universitatile de Medicina si Farmacie din Targu Mures si Cluj ocupa si in 2010 primele locuri. Reprezentantii Coalitiei sustin ca, dupa evaluarea de anul acesta, s-a constatat ca universitatile din Romania au primit un punctaj mai mare la capitolele transparenta si prezenta online.

De asemenea, potrivit raportului, plagiatul ramane in continuare o practica foarte raspandita si la studenti si la cadre didactice. “Nu exista nici o instanta care sa urmareasca situatiile de plagiat, astfel incat avem cazuri documentate in care respectivii ocupa pozitii publice. Nu avem situatii in care sa se fi retras titlurile datorita plagiatului, desi sunt situatii documentate la doctorate. Avem dimpotriva situatii in care studentii sunt sfatuiti cum sa evite sa fie prinsi de noile mecanisme de supraveghere chiar de catre profesorii lor”, sustin realizatorii raportului.

Coalitia pentru Universitati Curate, formata din mai multe asociatii si organizatii neguvernamentale, printre care Societatea Academica din Romania, Grupul pentru Reforma Universitara si Grupul pentru Dialog Social, a evaluat universitatile la capitolele transparenta si corectitudine administrativa, corectitudine academica, calitatea guvernantei si management financiar.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns