Sute de paturi de spital desfiintate in Maramures

Numarul paturilor de spital din judetul Maramures va fi redus cu 383, adica de la 3.234 la 2.851. Masura va intra in vigoare la 30 de zile de la primirea de catre Directiile de Sanatate Publica a Ordinului Ministerului Sanatatii, respectiv pe 14 iulie.

“Aceasta reducere s-a facut pe baza evaluarii pe care au realizat-o toti managerii de spitale. Ministerul a venit cu propunerea. Noi am fost pusi in fata unui fapt implinit. Am luat apoi legatura cu toti directorii de spitale din judet si i-am intrebat cate paturi pot sa reduca”, a declarat directorul adjunct al DSP Maramures, Rares Pop.

Pe de alta parte, sindicalistii din Sanatate condamna vehement decizia de reducere a numarului paturilor din spitale. “Principiul in sine este incalificabil. Nu pot sa justific nicicum faptul ca dupa ce transfera managementul spitalelor catre autoritatile locale, ei vin si reduc din paturi. Aceasta maniera de a rezolva lucrurile ii descalifica pe cei din Minister”, a declarat presedintele Sindicatului Sanitas Maramures, Mircea Ciocan.

Sursa: Cronica Romana

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns