Stilul modern de viata inmulteste cazurile de acnee

Cercetatorii avertizeaza ca alimentatia, stresul si excesul de exercitii fizice pot contribui la aparitia acneei chiar si la maturitate, desi aceste tulburari sunt asociate in general cu pubertatea si adolescenta. Ani la rand, parerile medicilor au fost impartite, unii sustinand ca stresul afecteaza tenul, altii afirmand ca nu exista insa suficiente dovezi in acest sens. O serie de studii recente a demonstrat ca si presiunea psihica isi lasa amprenta asupra fetei.

Expertii afirma ca de vina sunt nivelul ridicat de stres, dietele neadecvate si, chiar excesul de exercitii fizice. Potrivit cercetatorilor, cauza acestor probleme este data de o sensibilitate crescuta la testosteron. De pilda, o cercetare realizata pe studenti la Universitatea Stanford din SUA a scos la iveala ca stresul generat de examene inrautateste starea pielii. In conditii de stres, glandele suprarenale secreta o cantitate mai mare de hormoni masculini care stimuleaza productia de sebum, contribuind la aparitia cosurilor.

In urma unui alt studiu, nutritionistii australieni au ajuns la concluzia ca persoanele care consuma mult zahar si o cantitate mare de alimente procesate sunt mai predispuse la acnee decat cele care mananca fructe, legume si peste.

Sursa: Adevarul

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns